FRANSFÖRLÄNGNING

Fylliga, svarta, långa fransar är väl något de allra flesta tjejer drömmer om. Tyvärr är det långt ifrån alla som har det i verkligheten.

Filmregissören bakom filmen Intolerance, D.W Griffith, ville år 1916 att skådespelerskan Seena Owen skulle framhäva sina ögon på det mest magiska sätt och var den första som kom på att använda ögonfransförlängning. Dessa första fransar skapades av människo-hår som syddes fast på en tygbit som sedan applicerades på den vackra Seena Owen. Det dröjde inte länge innan resten av Hollywood tog efter och alla skådespelerskor började använda lösögonfransar. På 1930-talet fanns det att köpa även ute i butikerna. Det dröjde dock till 1960-talet innan fransarna slog igenom ordentligt och blev riktigt populära.

På 2000-talet blommade fransförlängningen ut på svenska marknaden och salonger började erbjuda behandlingar i singelfransar. År 2011 uppfanns volymtekniken i Ryssland av Olga Dobronravova med tjockleken 0,15. Denna teknik förfinades senare av Olga Volkova som tog fram den tunna 0,07 fransen, som har blivit den klassiska volymfransen.

Idag finns en uppsjö av fransmärken, material, böjar, tjocklekar, färdiga volymknippen, svarta, bruna, rosa, blå, ja ni förstår nog vad jag menar:)

Det som trendar idag vad gäller fransförlängning, det är att man vill förfina och förbättra det man saknar. Men viktigt är att det ändå ser hyfsat naturligt ut, vilket vi franstylister älskar då det innebär en bättre ögonhygien och hållbarhet.

__________________________________________

Studio Mione jobbar med två tekniker: Singel – Volym

Singelmetoden innebär att man fäster EN syntetisk frans 0,15, på EN naturlig mogen frans.

Detta ger ett väldigt naturligt resultat om man inte vill uppnå det här fylliga som volymtekniken ger.

Här måste man verkligen anpassa längd och tjocklek efter den naturliga fransen.

Vet du med dig att du har väldigt ljusa fransar eller bara vill färga fransarna innan din behandling glöm inte att boka det samtidigt.

Volymtekniken innebär att man gör ”vippor” utav tunna syntetiska fransar. De som vi arbetar med är 0,03 0,05 0,07. Man plockar upp och gör alla vipporna för hand och det kan handla om 2-4/5 i varje knippe, beroende på ditt önskemål, din kvalité på fransen och antal naturliga fransar.

Det är viktigt att du som kund förlitar dig på stylistens råd vad gäller tjocklek och längd då vi vill ha en säker förlängning som ej skadar.

Vet du med dig att du har väldigt ljusa fransar eller bara vill färga fransarna innan din behandling glöm inte att boka det samtidigt.

Vet du med dig att du har lite styrda och bångstyriga fransar som gärna lägger sig eller krullar ihop sig, boka gärna en Lashlift (minst 48 timmar innan) för att få ut optimalt av din förlängning.

Inför ditt besök

– Kom osminkad på ditt besök och med rengjort ansikte.

– Du får ej ha eksem, sår eller liknande på behandlande område.

– 24 timmar efter din behandling bör du undvika spa, bastu, solarium, fysisk aktivitet.

– Borsta alltid fransarna med medföljande fransborste.

– Tvätta din fransförlängning 2 gånger per dag med rekommenderat fransshampo för att tillgodose bra hygien.

– ”Pilla” dra ej i din fransförlängning då detta kan skada dina naturliga fransar.

– Gör dina återbesök anpassade efter din växtcykel för att hålla dina naturliga fransar hälsosamma.

– Var försiktig med ditt ansikte i närheten av eld då din förlängning är gjort utav plast.

– Försök att inte sova på mage.

__________________________________________

Singelfransar Nytt set (ditt första besök): 1495:-

Volymfransar Nytt set (ditt första besök): 1495:-

Återbesök upp till 2 veckor: 795:-

Återbesök upp till 3 veckor: 895:-

Återbesök upp till 4 veckor: 995:-

Återbesök upp till 5 veckor: 1095:-

Efter 5 veckor räknar man det som ett nytt set.